Terug

Volg Hart van Nederland

Volgende stap in aanpak: bankjes weg en camera's in Maarheeze om overlast asielzoekers

Volgende stap in aanpak: bankjes weg en camera's in Maarheeze om overlast asielzoekers

nieuws

24 aug 2023, 11:25

De Brabantse gemeente Cranendonck haalt volgende week bankjes weg in het centrum van Maarheeze en plaatst tijdelijk camera’s in het winkelgebied van het dorp. De maatregel moet de veiligheid vergroten, aldus de gemeente.

Maarheeze heeft veel last van asielzoekers uit het azc in het naburige Budel. Met name zogenoemde veiligelanders zorgen er voor veel overlast en criminaliteit.

Al jaren zorgen bewoners van het asielzoekerscentrum Cranendonck voor overlast. Omdat bewoners van de dorpen Budel en Maarheeze zich vaak onveilig voelen, zette de NS een speciaal team in die op het station in Maarheeze controleert:

Overlast door asielzoekers dwingt NS tot uitzonderlijke maatregel in Maarheeze
2:15
Overlast door asielzoekers dwingt NS tot uitzonderlijke maatregel in Maarheeze

Wens van winkeliers

Veiligelanders zijn mensen uit met name Noord-Afrikaanse landen die nauwelijks kans maken op een asielstatus. Het cameratoezicht en weghalen van de bankjes was een wens van de winkeliers, die dagelijks te maken hebben met asielzoekers die voor overlast zorgen. De winkeliers hadden om deze maatregelen gevraagd in een gesprek met de burgemeester.

De camera's worden tijdelijk opgehangen in de buurt van de geldautomaat en de filialen van Kruidvat en Jumbo. Ze blijven daar minstens drie maanden hangen. De politie gebruikt de beelden bij opsporing en vervolging van veroorzakers van overlast.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.