Terug

Volg Hart van Nederland

Vluchten naar Italië geannuleerd ondanks schrappen staking

Vluchten naar Italië geannuleerd ondanks schrappen staking

nieuws

19 mei 2023, 11:30

Verschillende vluchten naar Italië vanaf Schiphol gaan vrijdag niet door. De vluchten werden geannuleerd vanwege een staking van grondpersoneel op Italiaanse luchthavens. Die staking is na aandringen van transportminister Matteo Salvini door de vakbonden echter opgeschort vanwege het noodweer in het noorden van het land, aldus het Italiaanse persbureau ANSA.

Eerder had KLM al laten weten dat hun vluchten naar Italië vandaag niet zouden vertrekken. Op de website van Schiphol staat dat het gaat om vluchten van KLM naar Milaan en Venetië. Ook easyJet heeft vluchten geannuleerd, onder andere naar Palermo. En Transavia heeft een vlucht naar Pisa geschrapt. Ook vanaf Eindhoven Airport gaan vluchten van Ryanair naar Pisa en Milaan niet door.

De annuleringen komen bovenop de al geschrapte vluchten van Transavia door problemen bij het bedrijf. Operationeel directeur Marloes van Laake legt uit wat de oorzaken zijn:

Waarom wordt actie gevoerd?

De vakbonden in Italië hadden het grondpersoneel opgeroepen om vandaag vier uur te staken. Ze willen betere arbeidsvoorwaarden en meer salaris. Maar minister Salvini heeft hen gevraagd om de staking uit te stellen vanwege de problemen die het noodweer veroorzaakt. Nu is het plan dat het werk op 4 juni wordt neergelegd.

Toch lijkt het erop dat twee kleinere vakbonden toch willen doorgaan met hun actie vandaag. Maar in de regio Emilio-Romagna, die hard is getroffen door het noodweer, wordt niet gestaakt.

Noodweer Noord-Italië

Het noodweer zelf heeft niet geleid tot annuleringen van vluchten vanuit Nederland naar bestemmingen in het noorden van Italië, waaronder de luchthaven van Bologna. Die stad ligt in de regio met overstromingen en aardverschuivingen. Door het noodweer vielen doden en duizenden mensen zijn geëvacueerd. KLM, Transavia en easyJet waren niet bereikbaar voor een actuele update over de impact van het noodweer op de boekingen door reizigers naar de regio.

Door het noodweer werd ook de Formule 1-race op het ondergelopen circuit van Imola afgelast. We spraken met een fan dichtbij de overstromingen, bekijk het hier:

Formule 1-race Emilia-Romagna afgelast vanwege noodweer in Noord-Italië
0:56
Formule 1-race Emilia-Romagna afgelast vanwege noodweer in Noord-Italië

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.