Terug

Volg Hart van Nederland

Vlees van afgeschoten herten Oostvaardersplassen ook bij voedselbank te krijgen

nieuws

22 jan 2019, 11:10

Het vlees van de reeds 1800 afgeschoten edelherten op de Oostvaardersplassen komt binnenkort op de markt, en je hoeft niet diep in de buidel te tasten om een stukje van het vlees te proberen. Voedselbanken Nederland krijgt namelijk 2000 kilo vlees cadeau van Staatsbosbeheer. Het vlees is verdeeld in achtduizend pakketjes van een half pond stoofvlees. Liefhebbers kunnen vanaf dinsdag wildbraadpakketten uit de Oostvaardersplassen kopen via www.koopeenhert.nl. Er zijn pakketten van 2 kilo (59,95) en van 4 kilo (99,95). Het kopen van vlees van geschoten wild is niet nieuw. Nationaal Park De Hoge Veluwe en natuurbeheerder Free Nature verkopen al jaren vlees van hun eigen wild. Dat wildbraad is erg populair. https://twitter.com/JeroenHVNL/status/1087650287383441409 Het vlees is onder particulieren erg gewild maar ook restauranthouders en koks staan de trappelen om een deel af te nemen.

Afschieten verloopt moeizaam

Staatsbosbeheer is in december begonnen met het afschieten van ruim 1800 edelherten in de Oostvaardersplassen. De dieren moeten weg omdat het aantal grote grazers in het Europese vogelreservaat veel te groot is geworden. Er zullen ook 160 konikpaarden verhuizen. De heckrunderen blijven ongemoeid. Niet alle herten eindigen op het bord. Een klein deel van de geschoten dieren blijft in het gebied achter als voedsel voor andere dieren als de vos en de raaf. Lees ook: Staatsbosbeheer zet vaart achter afschieten edelherten Oostvaardersplassen Het afschieten van de edelherten gaat tot nu toe veel minder snel dan verwacht. Vorige week besloot Staatsbosbeheer het tempo van afschieten op te voeren. Het afschot gaat door tot 1 april, als het broedseizoen van de vogels begint. Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland. ANP/Redactie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.