Terug

Volg Hart van Nederland

Verrassend: wethouder door het stof, plannen bouw woningen voor 280 asielzoekers staan niet vast

nieuws

27 juni 2023, 23:11

Gaan er 70 flexwoningen voor 280 asielzoekers en vluchtelingen in Oirlo gebouwd worden? De gemeenteraad van de Limburgse plaats zou dinsdagavond over de plannen spreken. Althans, dat was de bedoeling... Maar de avond verliep anders.

Helder was vooraf al wel dat sommige inwoners van de plaats nabij Venray het niet zien zitten, eerder was er ook al een protest. Het dorp telt nog geen 1200 inwoners, maar de gemeente wil er een paar honderd asielzoekers onderbrengen. Totaal uit verhouding vinden ze daar.

Wantrouwen

Tijdens de raadsvergadering is er ineens een interessante wending. Wethouder Martin Leenders gaat diep door het stof. Hij zegt dat de plannen helemaal nog niet vaststonden en dat er nog veel inspraak zou komen voor de inwoners. Maar daar geloven de massaal aanwezige inwoners niks van.

"Als ik hier zo vanavond zit, gaat mijn vertrouwen naar een nieuw dieptepunt", zegt een van de inwoners. Ze vervolgt: "We worden niet gezien. We worden niet erkend. We worden nergens in meegenomen." De inwoner stelt dat, als de gemeente toch op dezelfde manier door blijft gaan, ze naar de rechter willen stappen. Iemand anders zegt tegen Hart van Nederland de lokale politiek zelfs te wantrouwen.

Maar als het goed is komt er nu dus verandering. Wethouder Leenders zegt dat de gemeente Venray de plannen opnieuw gaat bekijken en dat het tijd is om te gaan luisteren naar de inwoners. Wordt vervolgd, dus.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.