Terug

Volg Hart van Nederland

Hiep hiep hoera: Prinses Amalia is vandaag jarig!

Hiep hiep hoera: Prinses Amalia is vandaag jarig!

nieuws

7 dec 2020, 06:27

Prinses Amalia viert maandag haar zeventiende verjaardag. De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima begint daarmee aan haar laatste jaar als minderjarige. Bij haar volgende verjaardag in 2021 wordt Amalia troongerechtigd en komt ze onder meer in aanmerking voor een uitkering van de staat. Die bedraagt voor de laatste weken van dat jaar 111.000 euro, waarvan 20.000 euro eigen inkomen is. De prinses van Oranje - haar officiële titel - wordt lid van de Raad van State en is naar verwachting bij Prinsjesdag 2022 ook van de partij. Lees ook: Uitkering Amalia nog net iets hoger, in 2022 ruim 1,5 miljoen euro

Bijna klaar met gymnasium

Amalia verwacht komend jaar ook haar gymnasiumopleiding af te ronden. Volgens koning Willem-Alexander is het de bedoeling dat ze daarna een jaar de 'wijde wereld' verkent. De koning maakte toen hij dat vertelde wel de kanttekening dat die plannen zijn gemaakt toen er nog geen sprake was van een coronacrisis, met alle daarbij behorende reisbeperkingen. Van een invulling van het jaar was dan ook nog geen sprake De verjaardag wordt de hele week gevierd, zo maakte Máxima duidelijk aan het ANP. "We proberen het te spreiden. Dat op die dag drie mensen komen en dat op een andere dag drie anderen op bezoek komen," vertelde de koningin. "Dus de hele week staat in het teken van de verjaardag van Amalia." ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.