Terug

Volg Hart van Nederland

Veilig Verkeer Nederland wil totaalverbod op alcohol in het verkeer

Veilig Verkeer Nederland wil totaalverbod op alcohol in het verkeer

nieuws

20 juli 2023, 07:14

Veilig Verkeer Nederland pleit voor een totaalverbod op alcohol achter het stuur, meldt De Telegraaf. Nu is een glas bier of wijn nog toegestaan, maar ook dat beïnvloedt de rijvaardigheid en is vaak de oorzaak van een ongeval stelt de verkeersclub.

"Zodra alcohol je hersenen bereikt, voel je je zelfverzekerder en ga je de risico’s onderschatten. Zelfs na één glas alcohol gaat je rijvaardigheid al achteruit. Je concentratievermogen verslechtert, je reactievermogen neemt af en je wordt impulsiever. Met een verbod voorkom je dat mensen toch met hoe weinig dan ook achter het stuur stappen en schep je duidelijkheid", stelt Rob Stomphorst van VVN.

Carmen verloor haar goede vriendin Ellen in 2011 bij een ernstig ongeval. De veroorzaker daarvan zat met alcohol op achter het stuur. Carmen juicht dan ook alle maatregelen tegen alcohol in het verkeer van harte toe.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.