Terug

Volg Hart van Nederland

Vakantie in Turkije honderden euro's goedkoper voor Nederlanders door wegblijvende Russen

nieuws

14 apr 2022, 23:42

Nu steeds meer landen de coronaregels laten vieren, komt ook het reizen weer op gang. Door de situatie in Oekraïne, kunnen Russen niet gemakkelijk op reis en dat zorgt voor lege hotelkamers. Iets waar veel Nederlanders een slaatje uit kunnen slaan. "Een vakantie naar Turkije scheelt al gauw honderden euro's per persoon", stelt Simone van den Berk van reisorganisatie Corendon.

"Omdat de gewone Rus niet of bijna niet kan reizen, zijn er een stuk minder vakantiegangers te vinden in Turkije. Hierdoor komen veel hotelkamers leeg te staan, daardoor worden vakanties goedkoper aangeboden. Zo hopen hoteleigenaren toch toeristen te verwelkomen. Als we de prijzen vergelijken met die van voor de coronacrisis, scheelt dat al snel honderden euro's. Ook in de meivakantie" aldus de Corendon-voorvrouw.

Meer voordelen

Naast geld ziet influencer Esmeralda uit Nijkerk ook andere voordelen. Afgelopen week is zij voor TUI afgereisd naar badplaats Antalya. Ze vertelt: "Er is geen Russische invasie. Acht jaar geleden was ik er ook en toen waren de Russen heel erg aanwezig, zowel fysiek als in volume".

Dat uit zich volgens Esmeralda dan niet alleen bij duw- en trekwerk bij het buffet. "Zo staat hun muziek vaak erg hard en vooral de jongere feestvierders zorgden voor overlast. Nu is het veel rustiger in Turkije", verzucht ze. "Daarbij kennen de gastvrije Turken de Nederlandse toerist goed. We zijn meer dan welkom."

Stijgende brandstofprijzen

Door de stijgende brandstofprijzen en energiekosten is reizen in het algemeen een stuk duurder geworden. Zo stijgen vakanties in vrijwel alle Europese landen fors. In het eerste jaar na corona is reizen namelijk gemiddeld elf procent duurder geworden ten opzichte van 2019.

Spanje spant hierin ruimschoots de kroon. Reizen naar het Zuid-Europese land is met 25 procent duurder geworden. Voor de Canarische Eilanden en Mallorca betalen reizigers zelfs 28 procent meer. Ook vakantiegangers naar Griekenland zijn gemiddeld duurder uit: zo'n 18 tot 20 procent.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.