Terug

Volg Hart van Nederland

Twintig geredde katten woningbrand Spijkenisse blijken verwaarloosd, Inspectie neemt katten in beslag

Twintig geredde katten woningbrand Spijkenisse blijken verwaarloosd, Inspectie neemt katten in beslag

nieuws

2 aug 2023, 19:55

De twintig katten die afgelopen weekend bij een woningbrand in Spijkenisse werden gered, zijn in beslag genomen door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). De dieren waren verwaarloosd en werden medisch niet goed verzorgd, aldus Rijnmond. De Inspectie kende het huis volgens de regionale omroep al. Een paar maanden eerder was er namelijk een melding binnengekomen over verwaarlozing. Het echtpaar kreeg toen een waarschuwing. Een nieuwe controle stond in deze periode gepland.

Zondag bleek dat drie katten een grote explosie in een woning in Lelystad hebben overleefd. Buurtbewoners reageerden geschokt op het heftige incident aan de Harderwijkstraat:

Gezin met drie kinderen blijkt op vakantie tijdens explosie in woning
1:55
Gezin met drie kinderen blijkt op vakantie tijdens explosie in woning

De dieren hebben rotte tanden, en missen ook tanden. Ook hebben ze volgens Rijnmond een ernstig vervilte vacht en infecties. Zestien katten zijn ondergebracht op een geheime plek, twee zijn nog bij een dierenarts. Ook wordt één kat vermist.

Esther en Victor, de baasjes van de katten, zijn in shock. "Ik vergelijk het met een moeder die haar kinderen ineens niet meer mag zien", zegt Esther tegen Rijnmond. Ze vertelt dat na het bezoek van de Inspectie ze besloten hebben te gaan verbeteren. "We zouden gebitten gaan saneren, bij sommige katten moesten tanden getrokken worden." Dat stond nog op de planning. "Maar we hadden een plan om het aan te pakken."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.