Terug

Volg Hart van Nederland

Twee weken geen treinen tussen Meppel en Assen

Twee weken geen treinen tussen Meppel en Assen

nieuws

8 juni 2023, 06:36

De spoorlijn tussen Meppel en Assen ligt er twee weken uit vanwege werkzaamheden bij Hoogeveen. ProRail adviseert reizigers die bijvoorbeeld met de trein van Zwolle naar Groningen willen om via Leeuwarden te reizen. Tussen Meppel, Hoogeveen, Beilen en Assen worden bussen ingezet.

ProRail wil het werk af hebben voordat de TT Assen plaatsvindt. De jaarlijkse motorrace is in het weekend van 23 juni.

Ruimere bochten

De spoorbeheerder gaat de bochten in het spoor aan beide zijden van station Hoogeveen verruimen, zodat doorgaande treinen in de toekomst daar niet meer hoeven af te remmen. Ook wordt het station van Hoogeveen aangepakt, evenals een spoorwegovergang in de buurt. De spoorwerkzaamheden zijn een vervolg op werkzaamheden van mei vorig jaar, meldt ProRail. Die kwamen toen niet af door materieelgebrek als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de coronapandemie.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.