Terug

Volg Hart van Nederland

Twee Nederlanders vermist na aardverschuiving Georgië

Twee Nederlanders vermist na aardverschuiving Georgië

nieuws

5 aug 2023, 14:23

Twee Nederlanders worden vermist in Georgië, waar sinds vrijdag door een aardverschuiving in het bergresort Shovi twaalf mensen om het leven zijn gekomen. Een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt de vermissing.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken verleent consulaire bijstand aan de familieleden van de betrokkenen en staat in nauw contact met de lokale autoriteiten.

Ingewijden melden dat het gaat om minderjarigen die met hun vader in de bergen aan het wandelen waren, al kan de woordvoerster dat niet bevestigen.

Eerder deze week kwamen twee Nederlanders om het leven in Slovenië. Daar regent het de afgelopen dagen zo veel dat het noodweer levens heeft geëist:

Twee Nederlanders omgekomen bij overstromingen in Slovenië
0:47
Twee Nederlanders omgekomen bij overstromingen in Slovenië

Reddingsoperatie in volle gang

De reddingsoperatie in Georgië is nog in volle gang. Zaterdag vloog de plaatsvervangend minister van Binnenlandse Zaken naar het rampgebied. Onder meer drones worden ingezet om het gebied te doorzoeken. Dronebeelden van de aardverschuiving toonden modder, boomstammen en ander puin die de vallei gedeeltelijk bedekken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.