Terug

Volg Hart van Nederland

Trouwring na 40 jaar terug door metaaldetector: 'Ik dacht er zo vaak aan terug'

nieuws

12 okt 2019, 18:53

Een beladen moment zaterdagochtend in een achtertuin in het Limburgse Velden: daar vond de 84-jarige Gonny Peters vanochtend haar trouwring terug die er al veertig jaar onder de grond lag. Peters stond met de tranen in haar ogen toen vrijwilligers met een metaaldetector de ring uit de aarde haalden, vertelt haar dochter Yvonne. "Ze vloog die meneer om de nek en was ontzettend blij."

Trouwring kwijtgeraakt door bij

De ring lag al zo'n veertig jaar in de tuin waar Peters hem destijds kwijtraakte. Ze werd op een middag gestoken door een bij en haalde de ring van haar opzwellende vinger. Ze deed het sieraad in haar schort, maar daar bleek een gat in te zitten. Door de jaren heen zocht ze er meerdere keren naar, maar de ring vond ze nooit meer terug. "Ik vond het heel erg", vertelt Gonny. "Ik dacht nog vaak aan de ring terug, maar had nooit gedacht hem ooit nog terug te krijgen." Lees ook: Klein wonder: trouwring teruggevonden in glasbak Omdat ze het het sieraad toch graag terug wilde, besloot dochter Yvonne de organisatie Gevonden-Verloren in te schakelen. Die club bestaat uit 36 vrijwilligers door heel Nederland en helpt bij de opsporing van verloren spullen. Oprichter Martin van Hees richtte de organisatie vijf jaar geleden op, omdat hij ondanks zijn chronische ziekte wat wilde betekenen voor anderen.

Tranen in ogen na vondst

En dus gingen vrijwilligers Joost en Emile vanochtend aan de slag in de tuin in Velden. Al na drie kwartier boekten ze resultaat. Ze ontdekten dat de ring zo'n twintig centimeter onder de grond lag en groeven het voorwerp op. "Een heel mooi moment", vertelt Joost. Ook hij had naar eigen zeggen tranen in zijn ogen toen hij de teruggevonden ring mocht overhandigen. Maar vooral voor Gonny Peters was het een mooi moment. Eindelijk heeft ze de ring terug waarmee in 1959 het huwelijk met haar man werd bezegeld. Haar echtgenoot is inmiddels al 25 jaar dood en daarom is Peters extra blij met de vondst. "Ik ben enorm blij. Toen ze vertelden dat 'ie gevonden was, was dat heel mooi. Beeld: www.gevonden-verloren.nl

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.