Terug

Volg Hart van Nederland

Traditionele Nieuwjaarsduik afgelast vanwege corona, organisatie bedenkt alternatief

Traditionele Nieuwjaarsduik afgelast vanwege corona, organisatie bedenkt alternatief

nieuws

8 dec 2020, 08:18

De traditionele Nieuwjaarsduik op 1 januari in Scheveningen gaat niet door. Vanwege corona vindt de organisatie het onverantwoord mensen op het strand bij elkaar te laten komen voor een duik in de zee. Er is wel een alternatief bedacht. Via de website nieuwjaarsduik.nl kunnen mensen twee blikken Noordzeewater bestellen. Hiermee kunnen ze op 1 januari om 12.00 uur coronaproef een eigen 'Nieuwjaarsduik' nemen.

Alternatief

"We snappen dat het voor veel mensen een teleurstelling is. We wilden daarom toch een alternatief bieden. Mensen kunnen nu blikken met water bestellen, zodat ze toch een duik kunnen nemen door het water in klein gezelschap over bijvoorbeeld over elkaar heen kunnen gooien. We adviseren wel het water eerst koud te zetten voor een echte frisse duik", aldus een woordvoerder van de organisatie. De organisatie verwacht dat er voldoende blikken beschikbaar zullen zijn. "We hebben enkele tienduizenden blikken laten maken. Het is zolang de voorraad strekt, maar we gaan ervan uit dat er voldoende is." ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.