Terug

Volg Hart van Nederland

Tot vrijdagochtend geen treinen tussen Breda en Roosendaal

Tot vrijdagochtend geen treinen tussen Breda en Roosendaal

nieuws

15 sep 2022, 10:04

Het duurt tot zeker vrijdagmorgen 07.00 uur voordat er weer treinen kunnen rijden op het spoor tussen Breda en Roosendaal, meldt de NS. Op het traject kunnen tijdelijk geen treinen rijden door de schade die is ontstaan door de brand op een met vele tientallen hybride personenauto's geladen goederentrein bij Etten-Leur.

Eerder meldden de NS en ProRail dat er tot donderdagavond 20.00 uur geen treinen zouden kunnen rijden tussen Breda en Roosendaal. "Helaas is de schade groot en vraagt de berging van de trein veel tijd", meldt ProRail. "Daardoor is de prognose aangepast. We doen er alles aan de huidige planning te halen maar ook deze is onzeker. Dat komt omdat het nog niet mogelijk is de schade onder de trein te inventariseren. Het kan zijn dat daar grotere schades aan het licht komen en we langer de tijd nodig hebben."

Stopbussen ingezet

De NS zet stopbussen in op het getroffen traject. Voor de directe verbinding tussen Roosendaal en Breda is reizen met de trein via Lage Zwaluwe sneller.

De brand brak woensdag aan het begin van de middag uit nadat een bovenleiding op de trein belandde. Hoe dat kon gebeuren, is nog onbekend. De brand woedde in het midden van de trein op diverse plaatsen. Ongeveer veertig auto’s zijn uitgebrand.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.