Terug

Volg Hart van Nederland

Toch kerstcadeaus voor minimagezinnen uit Bergen op Zoom dankzij inzamelingsactie

nieuws

9 sep 2022, 22:35

Weinig geld hebben maar aankomende kerst toch cadeautjes onder de boom? Voor minimagezinnen uit Bergen op Zoom kan dat werkelijkheid worden. Dankzij de kerstpakkettenactie van Angelique Rademakers (49). Op deze manier hoopt ze dat ook deze gezinnen kunnen genieten van de kerstdagen.

De inzamelingsactie heeft Angelique alleen opgezet, maar krijgt hulp van vele donateurs. Van etenswaren tot spellen en waardebonnen, alles donaties zijn voor Angelique van harte welkom. Onder de donateurs zitten een lokale kapsalon, een parfumerie en een fastfoodrestaurant.

Karige kerst

De feestdagen zijn voor personen of gezinnen met een (zeer) laag inkomen, niet altijd even makkelijk, dat weet Angelique maar al te goed. "Als alleenstaande minimamoeder wil je het beste voor je kinderen en als je ze dat niet kunt geven, is dat erg pijnlijk. Kinderen vragen vaak niet naar vervelende geldsituaties van hun ouder of ouders, daarom gun ik hun een paar mooie feestdagen."

Ieder gezin dat zich aanmeldt, gaat het gesprek met Angelique aan. "Ik vraag men hoe de financiële situatie in elkaar steekt en of er eventuele voorkeuren zijn betreft cadeaus of voedselallergieën.” Controleren kan niet, maar op vertrouwen hanteert ze bij ieder gezin een weekbudget van 75 euro als criteria om deel te nemen aan de inzamelingsactie.

Aanmelden voor actie

Het streefdoel dat Angelique voor ogen houdt, zijn dertig aanmeldingen, maar deze de teller staat inmiddels al op 27 aanmeldingen. Aanmelden kan nog tot eind oktober via de facebookpagina van Angelique.

Of Angelique zelf ook kerst viert met een kerstpakket van de inzamelingsactie? Als het aan haar ligt niet. "Ik heb deze actie voor minimagezinnen opgezet, niet voor mijzelf." Een van de bewoners uit Bergen op Zoom liet het daar niet bij zitten en heeft zich inschreven voor de actie, maar doneert deze aan Angelique en haar dochter, zodat ook zij samen kunnen genieten van een kerstpakket.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.