Terug

Volg Hart van Nederland

Tientallen demonstranten houden 'tentprotest' bij aanmeldcentrum Ter Apel

Tientallen demonstranten houden 'tentprotest' bij aanmeldcentrum Ter Apel

nieuws

17 mei 2023, 12:21

Demonstranten houden in de nacht van woensdag op donderdag een 'tentprotest' bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel, dat melden enkele hulp- en campagneorganisaties woensdag in een persbericht. Ruim zeventig mensen zullen meedoen.

De actie is een directe reactie op de "onmenselijke omstandigheden" waarin vluchtelingen vorig jaar gedwongen werden buiten te slapen bij het aanmeldcentrum. Destijds werden de vluchtelingen voorzien van tenten door actiegroepen, maar deze werden door de autoriteiten in beslag genomen.

Zorgen voor komende zomer

Verschillende organisaties, waaronder MiGreat, PerspectieF en DeGoedeZaak, maken zich grote zorgen dat deze zomer opnieuw mensen gedwongen zullen zijn om buiten te slapen. Deze zorgen zijn versterkt nadat staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel en Migratie) afgelopen zondag in het televisieprogramma WNL op Zondag geen garantie kon geven dat een herhaling voorkomen zal worden.

"Met alle beschikbare middelen zou de regering herhaling van dergelijke onmenselijke situaties moeten voorkomen", benadrukt Jens Mostert, voorzitter van PerspectieF.

De inwoners van het dorp Ter Apel zijn klaar met de overlast die de asielzoekers uit aanmeldcentrum veroorzaken:

Ter Apel hangt vol met spandoeken tegen asielzoekers
0:39
Ter Apel hangt vol met spandoeken tegen asielzoekers

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.