Terug

Volg Hart van Nederland

Telegraaf-journalisten belaagd na asieldebat Bloemendaal

Telegraaf-journalisten belaagd na asieldebat Bloemendaal

nieuws

7 juni 2023, 13:37

Twee journalisten van De Telegraaf zijn dinsdagavond belaagd na een raadsvergadering in Bloemendaal, meldt de krant zelf. De vergadering ging over een opvanglocatie voor asielzoekers, waarna de gemoederen hoog opliepen, is op de video te zien.

In het filmpje op de site van De Telegraaf is te zien dat een man, volgens de krant een inwoner, verhaal komt halen bij de journalisten. Hij is boos dat een foto waar hij op te zien is, op de website van de krant staat. "Je haalt de foto eraf!", roept hij.

De man wordt er al op gewezen dat er sprake is van een openbare vergadering, waarbij de pers aanwezig is. De verslaggevers zeggen dat ze geduwd en bedreigd zijn.

"Absoluut verwerpelijk"

Ook een vrouw is duidelijk niet gediend van de aanwezige journalisten. Op de vraag of ze gezien heeft dat de verslaggever is aangevallen, zegt ze: "Lang niet erg genoeg".

Nico Heijink, wethouder in Bloemendaal, keurt het gedrag daarentegen juist af. "Absoluut verwerpelijk als dat gebeurt", zegt hij tegen de krant. "De pers heeft een goede taak om dit te doen. Blij dat u er bent om er kennisgeving aan te geven."

Vrij en veilig

Als reactie op het filmpje, schrijft minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) op Twitter dat journalisten vrij en veilig hun werk moeten kunnen doen.

De Telegraaf laat weten dat op dit moment geen aangifte wordt gedaan.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.