Terug

Volg Hart van Nederland

Superjacht Feadship vaart met honderd meter lang schip door de Oude Rijn

nieuws

9 sep 2023, 18:26

Het superjacht van Feadship, ook wel project 824, begon vrijdag zijn reis van de werf in Schiedam naar de werf op Kaag Eiland. Hier wordt het gigantische schip de komende jaren afgebouwd. Het jacht is met honderd meter een van de grootste schepen die ooit door de Oude Rijn is gevaren.

Na een overnachting in Gouda is zaterdagochtend de koers gezet richting de Kaag. Het was voor de schippers van de sleep en duwboot een moeilijke klus om op de Oude Rijn in het Alphense centrum om het honderd meter lange jacht door de bruggen te manoeuvreren.

Het jacht zorgde voor veel bekijks. Het winkelend publiek moest minimaal een half uur wachten bij de brug, omdat het honderd meter lange superjacht er doorheen moest.

Beeld: Willem Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.