Terug

Volg Hart van Nederland

Streekvervoer ligt woensdag en vrijdag opnieuw plat vanwege stakingen

Streekvervoer ligt woensdag en vrijdag opnieuw plat vanwege stakingen

nieuws

19 feb 2023, 19:06

Komende woensdag en vrijdag rijden er minder tot geen regionale treinen en bussen. Het personeel in het streekvervoer staakt weer voor een betere cao.

Vrijdag werd bekend dat de werkgevers in het streekvervoer niet ingaan op het ultimatum van vakbonden FNV en CNV. "Het geld is er niet", zei de voorzitter van de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV) Fred Kagie tegen Hart van Nederland.

Verlies sinds corona

De medewerkers willen een nieuwe cao met maatregelen om de hoge werkdruk te verlagen en een loon dat meestijgt met de inflatie. De FNV eist een loonsverhoging van bijna 17 procent voor een cao voor een jaar, het CNV eist 14 procent verspreid over achttien maanden.

De bonden dreigden al om hun eisen kracht bij te zetten met stakingen. Maar Kagje reageerde met: "Staken betekent niet dat het geld er ineens toch is." De werkgevers zeggen dat de marges in het openbaar vervoer heel klein zijn, en dat veel vervoersbedrijven sinds corona verlies draaien.

Twee weken geleden werd er uit onvrede ook al vijf dagen gestaakt. Nu niet wordt ingegaan op het ultimatum, komt er een nieuwe reeks werkonderbrekingen, zegt Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer. "De grens is bereikt voor de mensen in het streekvervoer. De werkdruk is te hoog door de onregelmatige roosters en krappe rittijden. Als er niks verandert, is dat heel slecht voor de toekomst van het openbaar vervoer."

Hart van Nederland/ ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.