Terug

Volg Hart van Nederland

Storm Jocelyn zorgt voor overlast en schade, bomen op auto's gewaaid

nieuws

24 jan 2024, 07:54

De storm Jocelyn die momenteel over ons land trekt zorgt voor overlast. In Rijswijk en Oegstgeest waaien bomen op auto's en de brandweer had de handen vol aan pakketten piepschuim die van een dak af waaide bij een flat in Leiden.

Na storm Isha is het opnieuw tot een storm gekomen in ons land. In Vlissingen en IJmuiden kwam het in de nacht van dinsdag op woensdag tot een gemiddelde windkracht 9. Hiermee is officieel sprake van storm en daarmee is het al de derde storm van het jaar, meldt Weeronline. Deze storm heeft de naam Jocelyn gekregen.

Door de storm is er ook overlast. In Leiden waaide dinsdagavond tientallen pakketten met daarin blokken piepschuim van het dak van een flat aan de Debuysstraat. In Oegstgeest zijn aan de Nassaulaan twee auto's beschadigd door een boom die omwaaide. En op de Henri Ter Hallsingel in Rijswijk viel ook een boom op een auto. De brandweer zaagt de omgezaagde bomen in stukken.

Vierde storm

Eerder deze week trok storm Isha over het land en op 2 januari hadden we te maken met storm Henk. Met storm Pia op 21 december is dit al de vierde storm van het winterseizoen.

Er is niet alleen sprake van storm, er komen ook zware windstoten voor. De zwaarste windstoot is gemeten in Vlissingen met 99 kilometer per uur. Meteorologen spreken van een officiële storm als de gemiddelde windsnelheid op ten minste één KNMI-station over een heel uur uitkomt op windkracht 9. Woensdagochtend begint nog onstuimig, maar geleidelijk neemt de wind in kracht af.

Bij Schiphol werd een windstoot van 97 km per uur gemeten. De luchthaven heeft tot nu toe uit voorzorg enkele tientallen vluchten geannuleerd.

Bekijk hieronder het weerbericht voor vandaag van meteoroloog Dennis Wilt:

Storm Jocelyn zorgt voor overlast en schade
1:14
Storm Jocelyn zorgt voor overlast en schade

Hart van Nederland / ANP Beeld: Regio 15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.