Terug

Volg Hart van Nederland

Staking kost Albert Heijn tientallen miljoenen euro's

Staking kost Albert Heijn tientallen miljoenen euro's

nieuws

5 mei 2023, 20:10

Lege schappen bij de Albert Heijn, wie heeft ze niet gezien de afgelopen week? Stakers hebben niet alleen de consument laten zien dat een goedgevulde supermarkt zonder zijn distributiemedewerker niet zo vanzelfsprekend is, maar voornamelijk hun werkgever. De stakingen hebben Albert Heijn namelijk flink wat gekost; 35 tot 40 miljoen euro.

Bij vijf van de zes distributiecentra van Albert Heijn is de afgelopen week gestaakt door zo'n 1500 medewerkers. Eisen waren onder andere de 100 procent toeslag voor werken op zondag behouden en, in eerste instantie, een loonsverhoging van 8 procent.

De aangeboden verhoging van 10 procent is door de stakers afgewezen toen niet akkoord gegaan werd met de eis van het behoud van de toeslag voor nieuwe medewerkers.

Said maakte deel uit van de grote groep stakers vorige week:

12 procent weggevallen

Sinds de stakingen zijn begonnen is er zo'n 12 procent weggevallen van de 350 miljoen euro omzet die Albert Heijn gemiddeld per week draait, blijkt uit onderzoek van databureau Hiiper in opdracht van de NOS. Albert Heijn zegt zelf nooit uitspraak te doen over deze cijfers.

Stakingen opgeschort

De vakbonden hebben besloten de stakingen op te schorten nu de onderhandelingen met Albert Heijn bezig zijn. Na het weekend vervolgen ze het gesprek met, volgens Albert Heijn, een verbeterd aanbod voor de stakers.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.