Terug

Volg Hart van Nederland

Staat de een nog mee te zingen op Engelbewaarder, is de ander al aan het schoonmaken in Nijmegen

nieuws

22 juli 2023, 12:36

Waar om 06.00 uur zaterdagochtend waarschijnlijk de laatste feestvierders in Nijmegen naar huis gingen, waren de opruimers al aan het werk. De stad schoon krijgen na het wandelfestijn is nu prioriteit. "En dat gaat nog wel een paar dagen duren", vertelt een van de vroege vogels.

De 105e Vierdaagse is uitgelopen door 39.019 wandelaars. Dat betekent dat bijna 8000 lopers niet zijn gestart of onderweg zijn uitgevallen, want alle 47.000 startkaarten waren verkocht. Vrijdag was de laatste dag van de Vierdaagse.

En nu moet onder meer Nijmegen gereinigd worden. "Nog even een paar dagen hard werken en daarna eindelijk een weekje vakantie", zegt een vrouw, die al vroeg spullen aan het opruimen was, tegen Hart van Nederland.

Stichting De 4Daagse is tevreden over het verloop van deze editie van het evenement. "Ik kijk met grote trots terug op een geweldige week met prima wandelweer", aldus marsleider Henny Sackers. Hij heeft vrijdag getekend voor nog eens vijf jaar als marsleider.

In zijn eerste periode vielen twee Vierdaagsen uit door de coronacrisis en moest een Vierdaagse worden ingekort wegens extreme hitte.

De Vierdaagsefeesten zijn in de afgelopen week drukker bezocht dan vorig jaar, zegt de organisatie. In 2022 kwamen er naar schatting 1,5 miljoen feestgangers naar het centrum van Nijmegen. Hoeveel bezoekers er ditmaal precies zijn geweest moet komende week nog blijken uit de cijfers van peilingen van telefoondata.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.