Terug

Volg Hart van Nederland

Spotify ontkent dat deze 30 seconden-truc je rijk kan maken

Spotify ontkent dat deze 30 seconden-truc je rijk kan maken

nieuws

12 sep 2023, 10:41

De CEO van Spotify, Daniel Ek, ontkent dat gebruikers met een trucje rijk kunnen worden. Financiële analisten van de JP Morgan hadden eerder beweerd dat Spotify-abonnees tot wel 1200 dollar (1120 euro) per maand konden verdienen door 24 uur per dag hun eigen geüploade nummer te luisteren.

Deze beweringen werden voor het eerst in de Financial Times gepubliceerd en kregen vervolgens veel aandacht nadat een bekende Canadese investeerder dit op X had gedeeld:

Met enige humor tweette Ek hierop als reactie: "Als dat waar zou zijn, zou mijn eigen afspeellijst gewoon 'Daniel's 30-seconden Jam' op repeat zijn!". Daarna zegt hij dat het platform niet op deze manier royalties uitkeert.

De kwestie van het uitkeren van royalties door Spotify houden geregeld de gemoederen bezig. Zo ook in de strijd tussen het muziekplatform en Harry en Meghan:

De breuk tussen Spotify en Harry en Meghan blijft de gemoederen bezighouden
1:03
De breuk tussen Spotify en Harry en Meghan blijft de gemoederen bezighouden

Nepstreams

Kunstmatige streaming, waarbij nummers continu worden herhaald op apparaten, is een groeiende zorg binnen de muziekindustrie, zo meldt BBC. Tot wel 10 procent van alle streams zouden nep zijn, schatten de analisten van JP Morgen in de Financial Times. Ook zouden criminele organisaties het royaltysysteem van Spotify kunnen exploiteren voor witwaspraktijken met geld afkomstig van drugshandel, zo bleek uit onderzoek van Svenska Dagbladet vorige week.

Volgens de eigen website van Spotify hanteren ze geen vaste tarieven per afgespeeld nummer of stream. In plaats daarvan kunnen de royaltybetalingen die artiesten ontvangen variëren op basis van verschillende factoren, zoals de manier waarop hun muziek wordt gestreamd of specifieke afspraken met muzieklabels en distributeurs.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.