Terug

Volg Hart van Nederland

Sportvissers boos! Beroepsvissers mogen langer door vissen

Sportvissers boos! Beroepsvissers mogen langer door vissen

nieuws

31 mrt 2018, 22:02

Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft een ontheffing verleend aan een visserijbedrijf om in de eerste week van april nog met de zegen te vissen. Zegenvisserij is een vismethode waarbij de vis met een over de bodem slepend net door een omtrekkende beweging wordt ingesloten. Normaal geldt er een gesloten tijd voor zowel beroeps -als sportvissers voor de maanden april en mei, dit om de natuur de tijd en rust te geven zich voort te planten. Vanaf morgen zou er dus eigenlijk niet meer gevist mogen worden. Het is nu zo dat de sportvissers thuis zitten en een aantal beroepsvissers door mogen gaan! De sportvissers zijn erg boos! Vooral omdat dit verschrikkelijk slecht is voor de natuur. We hebben in Nederland niet voor niets een periode van ‘niet vissen’ afgesproken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.