Terug

Volg Hart van Nederland

Spitsstroken weer open na landelijke storing

nieuws

11 mei 2023, 07:37

De spitsstroken op de snelwegen kunnen weer open. Door een landelijke storing donderdag bleven de spitsstroken op de snelwegen korte tijd dicht. Rijkswaterstaat meldde een probleem met de camera's, waardoor de stroken niet goed in de gaten gehouden konden worden. Het was daarom niet veilig ze te openen.

De ANWB ziet dat door de storing al wel lange files zijn ontstaan op de A7 richting Zaandam en op de A1 tussen Baarn en Naarden-Vesting richting Amsterdam. Rijkswaterstaat waarschuwt ook voor vertraging gedurende de hele ochtendspits, die op een donderdag sowieso al druk is.

Verkeer meer ruimte

Spitsstroken, de pechstrook veelal aan de rechterkant van de weg, zijn in het leven geroepen om het verkeer bij drukte meer ruimte te geven. Dat bespoedigt de doorstroming en verbetert de snelheid, zegt Rijkswaterstaat op de site. Lussen in het wegdek en camera's meten die drukte. Als een spitsstrook opengaat, wordt met camera's in de gaten gehouden of er geen hindernissen op de spitsstrook staan.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.