Volg Hart van Nederland
Smullen? Lamsmaag met slachtafval en havermout

Smullen? Lamsmaag met slachtafval en havermout

nieuws

23 jan 2017, 17:05

Link gekopieerd

Het wordt gemaakt van slachtafval, tong, lever, longen, nieren en havermout. Het zijn de ingrediënten van Haggis, een traditioneel orgaangerecht voor de Schotse feestdag Burns Supper. Het klinkt niet heel smakelijk, maar Schotten zijn er dol op. Slager Anne Kramer uit Driebergen speelt daar handig op in, want deze week vieren de Schotten het feest en dan moet er Haggis op tafel. Uit alle hoeken van het land komen klanten met Schotse roots naar de slagerij van Anne. Op 25 januari wordt de geboortedag van de Schotse dichter Robert Burns gevierd, en tijdens het Burns Supper wordt de Haggis op ceremoniële wijze aangesneden met een dolk in de vorm van een kruis. Een goed glas whisky en doedelzakmuziek mogen daar uiteraard niet bij ontbreken. En hoe het smaakt? Het zou nog het beste te vergelijken zijn met een grove leverworst.

Ontvang onze nieuwsbrief

Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren. Je kunt je op ieder moment afmelden. Zie voor meer informatie de privacyverklaring.

© 2025 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.