Terug

Volg Hart van Nederland

Sint-Maarten verbindt generaties: ouderen geraakt door bezoek 'al dat spul'

nieuws

11 nov 2023, 22:48

Op 11 november viert een deel van Nederland iets met carnaval, voor een ander deel van Nederland staat deze dag vooral bekend als het kinderfeest Sint-Maarten. In het donker gaan kinderen met lampionnetjes langs de deuren om liedjes te zingen en daar krijgen ze vaak een kleine zoete traktatie voor terug. Of een mandarijntje.

Vooral in het noordelijke deel van ons land wordt het kinderfeest nog altijd uitbundig gevierd. Zoals bijvoorbeeld in Leeuwarden. Nadat de bewoners van verzorgingshuis Het Andere Wonen in de Friese hoofdstad vorig jaar een teleurstellende avond beleefden - er werd geen enkel liedje gezongen voor de bewoners, geen kind had aangebeld - worden ze vandaag getrakteerd op vrolijke liedjes en blije kindergezichten.

Organisator Josytha Hakvoort van stadsklooster Jabixhûs organiseerde deze zomer een succesvol buurtfeest. Nadat ze hoorde over de teleurstellende 11 november, besloot ze ervoor te zorgen dat zoiets niet nog een keer gebeurde. Petra Loonstra van het zorgcentrum vond het ook tijd voor actie: " Er moest verandering in komen."

En zo geschiede: bewoners van Het Andere Wonen beleefden een ouderwets gezellige Sint-Maarten, met liedjes en lampions. En de kinderen gingen na afloop met hun lampionnetjes de huizen in de buurt langs om die snoepzak nog wat extra gevulder te krijgen.

De bewoners genoten: "Geweldig", zegt een vrouw. Een andere man is zelfs emotioneel. "Ja, het raakt me. Al dat spul hier. "

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.