Terug

Volg Hart van Nederland

Salariskloof tussen mannen en vrouwen groeit

Salariskloof tussen mannen en vrouwen groeit

nieuws

2 okt 2023, 06:27

Het salarisverschil tussen mannen en vrouwen is de afgelopen twee jaar toegenomen. Mannen lijken sterker geprofiteerd te hebben van de loongolf en een goede onderhandelingspositie op de krappe arbeidsmarkt, schrijft de Volkskrant.

Volgens het tweejaarlijkse salarisonderzoek van Intermediair en Nyenrode is het loonverschil tussen mannen en vrouwen toegenomen van 5 procent naar 7,4 procent. In dit onderzoek vulden 23.000 werknemers een uitgebreide vragenlijst in over hun salaris en arbeidsvoorwaarden. De resultaten zijn door weging zo representatief mogelijk gemaakt voor de Nederlandse arbeidsmarkt.

Er is al vaak geprobeerd om wat aan het verschil in beloning te doen, bijvoorbeeld enkele jaren geleden in de politiek:

Het oplopende verschil tussen mannen en vrouwen onder de ondervraagden komt doordat mannen hun salaris de afgelopen twee jaar sneller zagen stijgen: zij verdienen nu 16,4 procent meer dan in 2021, vrouwen gingen er gemiddeld 9,1 procent op vooruit. Deze percentages zijn gecorrigeerd voor factoren als deeltijdwerk, functie, leeftijd en werkervaring.

Bron: ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.