Terug

Volg Hart van Nederland

Ruim 100 aanvragen voor uitkoop boeren in Limburg

Ruim 100 aanvragen voor uitkoop boeren in Limburg

nieuws

14 sep 2023, 20:13

Tot nu toe zijn in Limburg 112 aanvragen binnengekomen van boeren die zich vrijwillig hebben aangemeld voor de uitkoopregeling. Met deze uitkoopregeling wil het Rijk de stikstofuitstoot aanpakken.

De provincie Limburg meldt dat het in de meeste gevallen gaat om stallen met varkens, gevolgd door pluimveehouderijen en van bedrijven waar melkkoeien worden gehouden. De provincie kan nog niet zeggen hoeveel van die bedrijven voldoen aan de voorwaarden voor de stoppersregelingen. Dat beoordeelt het Rijk. Ook kan een aanvrager alsnog afzien van deelname aan de regeling.

Varkensboer Gert Altena is nieuwsgierig naar de uitkoopregeling en de rekentool, maar heeft ook vragen:

Boer Gert nieuwsgierig naar uitkoopregeling maar tool is te ingewikkeld
2:13
Boer Gert nieuwsgierig naar uitkoopregeling maar tool is te ingewikkeld

'Aantrekkelijke regeling'

Vorige week meldde demissionair minister Christianne van der Wal (Stikstof) tijdens een debat in de Tweede Kamer dat er in het land tot dusver ongeveer vijfhonderd boeren bereid zijn om te onderhandelen over uitkoop. De meesten van hen hebben interesse in de volgens Van der Wal "woest aantrekkelijke" regeling waardoor zij tot 120 procent van hun bedrijfswaarde kunnen krijgen. Als de boeren besluiten om daarna bijvoorbeeld stallen te slopen, krijgen zij dat ook vergoed.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.