Terug

Volg Hart van Nederland

Rubberboot met schoenen, kleding en geld spoelt aan bij Scheveningen

nieuws

15 nov 2023, 14:46

Op het Noorderstrand van Scheveningen hebben voorbijgangers woensdagochtend rond 11.00 uur een grote rubberboot gevonden. De boot bevatte onder meer een buitenboordmotor, schoenen, kleding, contant geld en gps-trackers. Volgens de videocorrespondent ter plaatse wijst alles erop dat de boot gebruikt is door vluchtelingen en dat de vluchtelingen door de Britse kustwacht zijn opgepikt. De kustwacht heeft namelijk de boot met groene cijfers gemarkeerd, 'als teken dat er geen mensen meer aan boord waren.'

De politie kan niet bevestigen dat het om een vluchtelingenboot gaat. Een woordvoerder laat aan Hart van Nederland weten dat de boot en de spullen zijn meegenomen, en dat ze onderzocht worden door de Afdeling Vreemdelingenpolitie.

Beeld: Regio15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.