Terug

Volg Hart van Nederland

Rotterdam zit op een droogje tijdens Feyenoord-huldiging: alcoholverbod aangekondigd

nieuws

10 mei 2023, 16:00

Tijdens de verwachte huldiging van Feyenoord in Rotterdam maandag geldt een alcoholverbod. Dat wil zeggen dat mensen in het huldigingsgebied geen alcohol mogen drinken of bij zich mogen hebben. Volgens een gemeentewoordvoerster is dit vanwege de verwachte drukte en om "de openbare orde en veiligheid te garanderen".

In het centrum van de Maasstad geldt sowieso een alcoholverbod buiten de terrassen, zegt de woordvoerster. Daar zal dat eventuele feest niks aan veranderen. Bij de entree van het huldigingsgebied wordt gecontroleerd of bezoekers geen bier, wijn of andere soorten alcohol bij zich hebben.

Flessen en blikjes drank worden in beslag genomen. Boetes zullen overigens niet worden uitgedeeld.

Grote drukte

Fans van Feyenoord verwachten dat hun club zondag wint van Go Ahead Eagles. In dat geval is Feyenoord landskampioen. De huldiging zal dan maandag vanaf 12.00 uur plaatsvinden bij het stadhuis, maar supporters kunnen al vanaf 09.00 uur terecht op de Coolsingel.

In de stad rijden meer metro's tussen 09.00 uur en 16.00 uur, zei vervoerder RET eerder. Omdat het centrum die dag afgesloten is, moeten reizigers rekening houden met omleidingen rond de Coolsingel en het Hofplein. De politie verwacht grote drukte en zet vele honderden agenten in om alles in goede banen te leiden.

Miniatuurschaal

Bij de Tingieterij in Alphen is al een week beredruk. Daar wordt sinds 1985 dé kampioensschaal gemaakt. Veel Feyenoordfans bestellen bij De Tingieterij alvast de miniatuurversie van 'hun' schaal, om die vervolgens op een ereplek in huis neer te zetten en te bewonderen.

Zo ziet die schaal eruit:

Feyenoorders weten het zeker, die kampioensschaal is binnen
2:17
Feyenoorders weten het zeker, die kampioensschaal is binnen

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.