nieuws
24 dec 2022, 09:01
Vanavond is kerstavond, de dag voor kerst. Voor veel mensen betekent dat drukte, drukte, drukte, want de laatste boodschappen voor het kerstdiner moeten nog vers in huis worden gehaald. Dat merken ze op de zaterdagochtend vooral bij de slager.
Rollades, varkenshaasjes en gourmetschotels: deze populaire kerstgerechten zijn niet aan te slepen bij de keurslagers in het land. Uit eerder onderzoek van het Hart van Nederland-panel blijkt dat 74 procent van de Nederlanders een vleesgerecht bij het kerstdiner neemt.
Bij slager Van der Bent in Noordwijk werden de eerste rijen al om 6.45 uur gevormd. Toen was de deur nog dicht, maar mensen vonden dat niet erg. Er was namelijk een rode loper uitgerold voor de mensen, zodat ze in stijl hun kerstinkopen kunnen doen. "Ik vind het eigenlijk ontzettend gezellig om te wachten", vertelt een vrouw tegen Hart van Nederland, "Er is zo'n leuk gedoe omheen gemaakt."
Voor de slagers zelf was het nóg vroeger opstaan om al midden in de nacht te beginnen met vlees snijden, en met resultaat. "Het is gelukkig weer mega", zegt slager Krijn van der Bent in de drukte. "Een hoop bestellingen, die staan allemaal klaar. En zoals iedereen vanochtend al voor de deur stond, dat belooft veel goeds."
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.