nieuws
7 sep 2021, 22:47
In Nederland wordt jaarlijks twee miljard kilo voedsel verspild. Vooral brood wordt veel weggegooid. De stichting Samen Tegen Voedselverspilling strijdt tegen deze verspilling. Vandaag was de aftrap van de nationale Verspillingsvrije Week.
Toine Timmermans, directeur van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling: "Het verminderen van voedselverspilling is wereldwijd een van de belangrijkste maatregelen tegen klimaatverandering." Brood is het meest verspilde product door Nederlandse huishoudens, gevolgd door zuivel, groente, fruit, aardappelen en vlees.
De stichting wil mensen ervan bewust maken hoeveel voedsel ze onnodig weggooien. Gemiddeld gooit iedere Nederlander vier boterhammen per week weg. "Door brood in te vriezen en van het oude brood wat lekkers te maken, kunnen we verspilling voorkomen."
Albert Heijn kondigde vandaag aan dat ze 'brood van gisteren' gaan verkopen tegen een extra lage prijs. Andere supermarkten, zoals de Vomar, doen dat ook al. "Als heel Nederland een week lang thuis geen voedsel verspilt, levert dat een besparing op van 11,5 miljoen kilo goed voedsel, dat is ongeveer 40 miljoen kg minder CO2 uitstoot”, aldus Timmermans.
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.