Terug

Volg Hart van Nederland

Raad van State houdt herontwikkelingsplan Paleis Soestdijk tegen

Raad van State houdt herontwikkelingsplan Paleis Soestdijk tegen

nieuws

24 jan 2024, 10:34

Organisaties die bezwaar maken tegen de herontwikkelingsplannen van Paleis Soestdijk in Baarn hebben gelijk gekregen bij de Raad van State. Die heeft woensdag geoordeeld dat er opnieuw naar het bestemmingsplan moet worden gekeken.

De nieuwe eigenaar wilde het voormalige woonpaleis van koningin Juliana en prins Bernhard onder meer restaureren en woningen bouwen op het landgoed. Omwonenden en natuurorganisaties zijn tegen de plannen en hebben bezwaar aangetekend. Ze vrezen onder meer voor overlast en aantasting van de bijzondere natuur op het landgoed.

Raadslid Kees Koudstaal is fel tegenstander van de plannen en stuurde een mail naar prinses Irene om te horen wat zij er van vond:

Prinses Irene en Margriet zijn geschokt door plannen woningbouw landgoed Soestdijk
1:46
Prinses Irene en Margriet zijn geschokt door plannen woningbouw landgoed Soestdijk

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.