Terug

Volg Hart van Nederland

Pro-Palestina demonstraties in Den Haag en Rotterdam

nieuws

8 okt 2023, 16:21

In Rotterdam en Den Haag gingen zondag mensen de straat op om hun steun voor Palestina uit te spreken. Ze zwaaien met Palestijnse vlaggen en noemen Israël een 'terror state'.

In Den Haag stonden de demonstranten op het Plein. Sommigen zeggen de aanval van terreurorganisatie Hamas op burgers en soldaten in Israël te steunen. From the river to the sea, Palestine will be free wordt er gezongen in Den Haag. En Free, free Palestine wordt gescandeerd.

Dit is zelfverdediging

In Rotterdam gaat het volgens de krant AD om honderden mensen. De demonstratie begon zondag rond 14.00 uur op het plein voor Rotterdam Centraal en eindigde op de Erasmusbrug. In het AD zegt de organisatie van de Rotterdamse demonstratie, het Palestijnse Samidoun, dat hun doel is om het Palestijnse volk te ondersteunen. "Dit is zelfverdediging. We moeten solidair zijn met het Palestijnse volk en ons blijven verzetten tegen imperialisten en zionisten.’’

De demonstranten in Den Haag zongen ook 'One, two, three, four, occupation no more':

Demonstraties voor Palestina in Rotterdam en Den Haag
0:40
Demonstraties voor Palestina in Rotterdam en Den Haag

Palestijnse gebieden als de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever worden bezet door Israël. Met name de Palestijnen die in Gaza wonen kunnen geen kant op. Tot woede van de Palestijnen begon Israël vanaf de jaren zestig ook nog Joodse nederzettingen in de bezette gebieden te bouwen.

Gruwelijke beelden

De Israëlische overheid bevestigt ondertussen dat zeker zeshonderd Israëliërs gedood zijn bij de aanvallen van Hamas. De militante groepering begon zaterdag een grootschalig offensief tegen Israël. Gruwelijke beelden van onder meer Israëlische gezinnen en vrouwen die gevangen worden genomen, gaan rond. Op een video paraderen juichende Hamas-terroristen met het lichaam van een gedode vrouw in de laadbak van hun auto.

Op het moment worden er meer dan honderd Israëliërs gevangen gehouden door Hamas, aldus Israël. Aan Palestijnse kant zijn vervolgens honderden doden en meer dan 2000 gewonden gevallen.

ANP/AD/Hart van Nederland, beeld: Regio15

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.