Terug

Volg Hart van Nederland

Duizenden poppen in weiland Morra voor kinderen in vluchtelingenkamp Moria

Duizenden poppen in weiland Morra voor kinderen in vluchtelingenkamp Moria

nieuws

1 apr 2021, 17:08

De situatie in het vluchtelingenkamp Moria gaat Wini Weidenaar aan het hart. Na de brand in het kamp wilde de ze iets doen. Erheen gaan is door corona geen optie, dus kwam ze met een paar anderen met een ander idee op de p(r)oppen.

In het kamp op het Griekse eiland Lesbos zitten duizenden vluchtelingen onder erbarmelijke omstandigheden vast, zonder enig toekomstperspectief. Om aandacht hun uitzichtloze situatie te vragen, kwamen de Friezen op het idee om een weiland in Morra vol te zetten met duizenden poppen, die symbool staan voor de kinderen die in het kamp verblijven.

'Vooral discussie aanzwengelen'

"We willen vooral de discussie aanzwengelen", legt Wini uit aan Hart van Nederland. Ze heeft met drie anderen zo'n zes weken geleden een eerste oproep gedaan om poppen te maken. Daar werd massaal op gereageerd. "We kregen ontzettend veel reacties. Mensen komen echt uit heel Nederland hun zelfgemaakte poppen brengen."

Via via vond de Friezin iemand die zijn weiland beschikbaar wilde stellen. In het dorpje Morra. Niet geheel toevallig gekozen natuurlijk, omdat het vluchtelingenkamp bijna dezelfde naam heeft. Deze week was het dan zo ver: afgelopen dinsdag zijn de eerste poppen in het boerenland gezet.

'Indrukwekkend beeld'

Ook donderdag is het een komen en gaan van mensen met aanhangers, kofferbakken en bestelbussen vol met poppen. "Het geeft een indrukwekkend beeld", zegt een trotse Wini. Het laat volgens haar ook de massaliteit van het probleem zien. "Als straks het hele weiland vol staat zal dat een mooi moment zijn."

Door corona leek het volgens haar wel alsof de situatie in Moria "niet meer bestond", maar nu komt het gesprek over het Griekse vluchtelingenkamp weer op gang, merkt ze. "We hopen ook dat de politiek van nu, maar ook van straks, ermee verder gaat. Dat we een humane werkelijkheid krijgen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.