Terug

Volg Hart van Nederland

Politieachtervolging in Maastricht escaleert: auto belandt in water en zinkt

nieuws

24 aug 2023, 06:25

Na een politieachtervolging in de nacht van woensdag op donderdag, is de achternagezeten auto met een inzittende op de Ankerkade in het water terechtgekomen. De auto is gezonken, maar de bestuurder wist op tijd uit het voertuig te komen.

Dat meldt de politie donderdagochtend. "Omstreeks 02.00 uur zag een surveillance-eenheid van de Koninklijke Marechaussee de auto rijden op de A2 ter hoogte van Meerssen. Nadat de bestuurder een stopteken had gekregen, ging hij er met hoge snelheid vandoor."

De bestuurder, een 36-jarige man uit Maastricht, reed op de Klipperweg door een hek, waarna hij het water inreed. Hij kon uit de auto komen, maar haalde wel een nat pak. "Zwemmend bereikte hij de overkant. Daar kon hij door de politie worden aangehouden."

Auto belandt in water Maastricht na politieachtervolging, beeld: Track88

Auto belandt in water Maastricht na politieachtervolging, beeld: Track88

Toen de automobilist de kant bereikte, bleek dat hij onder invloed was. Hij was de enige inzittende van de auto. De auto is later door de marechaussee en de brandweer uit het water gehaald. De marechaussee doet verder onderzoek.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.