Terug

Volg Hart van Nederland

Politiemedewerkers uit functie om ongepaste uitlatingen: 'Willen jullie meer of minder?'

nieuws

26 mrt 2023, 15:06

De politie heeft zes medewerkers per direct buiten functie gesteld. In een filmpje - dat rondgaat op sociale media - spreken de politiemedewerkers zich vanuit een voertuig "zeer ongepast" uit over wat ze in hun omgeving zien. Ze rijden op dat moment door Parijs. De politie is een onderzoek gestart.

Het filmpje zou volgens de politie geschoten zijn toen de zes medewerkers in hun privétijd een wedstrijd van Oranje in Parijs bezochten. Op de video - die rondgaat op sociale media - is te zien dat het busje met de politiemedewerkers door een straat in Parijs rijdt waar veel mensen van kleur zijn. Iemand in het voertuig roept meermaals dat er maar "één blanke" op straat te zien is. Een ander zegt: "Er staat er weer eentje met een bomgordel hier".

Nieuwsdienst ANP en de krant AD melden dat het om dit filmpje van sociale media gaat:

Agenten op non-actief vanwege ongepaste uitlatingen
1:54
Agenten op non-actief vanwege ongepaste uitlatingen

Ook vraagt een medewerker in de video aan de rest of ze "meer of minder" willen, waarop er "minder, minder, minder" wordt geantwoord. Even later wordt de vraag gesteld: "Jullie zijn aan het filmen alsof we hier in een dierentuin rijden hè?", waarop iemand dat bevestigt.

Volstrekt onacceptabel

"Als politie zijn wij erg geschrokken van deze beelden en uitlatingen, want wij willen een politie zijn van én voor iedereen", zegt politiechef van Oost-Nederland Janny Knol. "Het gedrag van deze collega’s, ook al waren ze in privétijd, past hier niet bij en is volstrekt onacceptabel."

De zes medewerkers is volgens de woordvoerder de toegang tot alle politielocaties ontzegd zolang het onderzoek loopt.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.