Terug

Volg Hart van Nederland

Politie vergoedt rijbewijs voor agenten in opleiding om personeelstekort tegen te gaan

Politie vergoedt rijbewijs voor agenten in opleiding om personeelstekort tegen te gaan

nieuws

13 juni 2023, 06:50

De politie neemt een bijzondere maatregel om nieuwe rekruten aan te trekken in de huidige krappe arbeidsmarkt. Vanaf volgend jaar gaat de politie het rijbewijs van agenten in opleiding vergoeden. Deze aankondiging is bedoeld om jonge mensen te stimuleren om te solliciteren voor een baan als politieagent.

De regeling is specifiek van toepassing op studenten die in 2024 beginnen met de agentenopleiding. De politie zal de kosten van een erkende rijschool vergoeden, tot een bedrag van maximaal 2750 euro. Daarnaast krijgen de studenten een aanvullende opleiding van de Politieacademie, zodat ze ook in een politieauto mogen rijden.

Meer belangstelling voor opleiding

"Een rijbewijs is één van de eisen om te kunnen starten aan de politieopleiding. Voor jonge mensen die als politieagent willen werken, is het rijbewijs een grote kostenpost die hen ervan kan weerhouden om bij de politie te solliciteren. Met deze maatregel wordt de belangstelling om bij de politie te komen werken naar verwachting vergroot", zegt de politie.

In eerste instantie zal de regeling voor één jaar gelden. Gedurende het komende jaar zal de politie evalueren of de maatregel effectief is gebleken. Indien succesvol, bestaat de mogelijkheid dat de regeling wordt verlengd.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.