nieuws
13 nov 2017, 21:45
In Zeeland worden veelal pensioengerechtigde docenten ingezet om het tekort aan docenten op te vangen. Het is volgens Thijs den Otter, Onderwijsbond, een landelijk probleem waarbij veelal wiskunde, scheikunde, - en natuurkunde docenten worden weggehaald door het bedrijfsleven. Den Otter geeft verder aan dat betere salarissen voor docenten een middel kunnen zijn om meer gediplomeerde docenten aan te trekken. Ilse Kuijpers, vestigingsdirecteur CSW V.d. Perre uit Middelburg erkent het probleem en ook zij zet de gepensioneerde Henk van der Veen (65) in om het tekort van een goede scheikundeleraar op te vangen. “In plaats van negatieve berichten te belichten over te weinig salaris, moeten wij juist de positieve kanten van het onderwijs belichten. Docenten kunnen namelijk heel blij worden als de kennisoverdracht aan leerlingen goed lukt, als het kwartje bij de leerlingen valr. Daarnaast moet een betere samenwerking zijn met andere kennisinstituten om bekwame docenten te krijgen. Ook stagiairs moeten beter kunnen doorstromen binnen het werkveld”, aldus Kuijpers. Het voordeel van gepensioneerde docenten is dat ze weten wat er van hun verwacht wordt, hoe het werkt en dus minder inwerktijd. De vijver is klein om uit te vissen en het blijft een landelijk probleem. Uit cijfers van het ABP (Pensioenfonds voor overheid en onderwijs) blijkt dat het aantal docenten die werken, terwijl ze pensioengerechtigd zijn, flink zijn gestegen. In 2010 waren het nog 166 docenten en in 2016 werkten 5072 docenten tijdens hun pensioengerechtigde leeftijd.
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.