Terug

Volg Hart van Nederland

Oudste inwoner van Nederland Heleen Mackenback (110) overleden

Oudste inwoner van Nederland Heleen Mackenback (110) overleden

nieuws

7 dec 2023, 11:27

Heleen Mackenbach uit Rotterdam, naar verluidt de oudste levende persoon in Nederland, is overleden op 110-jarige leeftijd na een kort ziekbed. Dat heeft haar familie donderdagochtend bekendgemaakt. Mackenbach, geboren in 1912, was al geruime tijd immobiel en aan bed gekluisterd, schrijft RTV Rijnmond.

Helene Barbera Maria Mackenbach, zoals haar volledige naam luidt, behoorde tot een gezin van vijf kinderen en was de oudste. Haar drie broers en zus waren al eerder overleden waren. Heleen heeft haar hele leven in Rotterdam gewoond en was werkzaam als onderwijzeres op de Fatimaschool in Rotterdam-Schiebroek.

De vorige recordhouder was Ebeltje Boekema-Hut uit het Groningse Leek. Zij vierde in augustus 2021 haar 110e verjaardag:

Oudste inwoner van Nederland viert 110e verjaardag
1:52
Oudste inwoner van Nederland viert 110e verjaardag

Mackenbach zou op 29 december 111 jaar zijn geworden. Ze wordt in besloten kring begraven.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.