Terug

Volg Hart van Nederland

Ouders van snelwegbaby Bente verrast met eigen hectometerbodje

nieuws

26 apr 2023, 17:37

De geboorte van baby Bente, vorige week zondag langs de snelweg A13, is zo bijzonder dat Rijkswaterstaat haar een eigen hectometerbordje heeft gegeven.

Ouders Luca en Shannen waren half april met volle vaart onderweg naar het ziekenhuis voor de geboorte van hun dochter. Halverwege de rit kan Shannen het niet meer volhouden en wordt de auto ter hoogte van Delft bij hectometerpaal 11,5 op de vluchtstrook geparkeerd. Binnen zeven keer persen komt Bente ter wereld. Het nieuws haalt alle kranten en het stel doet ook bij Hart van Nederland hun verhaal.

A13 wordt 'babysnelweg'

"Er is zoveel op ons afgekomen. Reacties van mensen die ik jaren niet meer heb gesproken en natuurlijk alle aandacht vanuit de pers en de cameraploegen in huis. Je kan wel zeggen dat een snelwegbaby wat los maakt bij de mensen", zegt Luca een paar dagen later tegen Hart van Nederland.

Ook Rijkswaterstaat ziet het bericht en is onder de indruk van het verhaal. Daarom wordt een replica van hectometerpaar 11,5 opgestuurd, met de geboortedatum van Bente erop. "Die hebben we dinsdagmiddag gekregen. De echte staat er natuurlijk al een tijdje en gaat eerder roesten. We willen natuurlijk geen beschadigd hectometerpaaltje."

Niet de eerste snelwegbaby op A13

Bente is volgens haar vader niet de eerste baby die op de A13 is geboren. Je kunt dus wel stellen dat het een soort babysnelweg aan het worden is. "Ik weet dat er vijf jaar geleden ook een baby is geboren, die werd een stukje verder langs de snelweg geboren. Die ouders hebben ook een hectometerbordje gekregen, maar die is niet zo luxe als die van ons."

Het geschenk staat nu in de slaapkamer van Bente. "Daar blijft hij een tijdje staan. Het paaltje reflecteert wel heel erg, omdat hij daar oorspronkelijk voor gemaakt is. Dat is soms wel minder, maar in de zomer zetten we hem in de tuin als herkenningspunt."

'We zullen er langskomen'

Bente is nu ruim een week oud en het gaat goed met haar. "Ze eet en drinkt goed en we hebben niets te klagen. Het is nu uitrusten en haar opvoeden natuurlijk", zegt haar trotse vader. "We zijn de deur niet meer uit geweest maar familieleden zijn nog langs het hectometerpaaltje gereden. En we zullen er vast nog wel een keer langskomen."

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.