nieuws
17 apr 2018, 18:11
Het Sociaal en Cultureel Planbureau heeft onderzoek gedaan naar ouders die een woonvorm starten voor hun gehandicapte kind. Daaruit blijkt dat zij het teruglopen van financiële middelen en inperking van de eigen regie als grootste bedreiging zien voor de toekomst. Er zijn naar schatting rond de 420 ouders in Nederland die zo’n woonvorm zijn gestart. Zeggenschap over de woonplek, de sfeer en zorg zijn de belangrijkste redenen voor een ouderinitiatief. Zo ontstond in 2014 ook bij René en Toos den Hartog het idee om een woonvorm te starten voor hun 27-jarige zoon Brent. Brent heeft een verstandelijke beperking en heeft moeite met zich aanpassen. Zijn ouders zijn daarom woongroep Amervoorde gestart. Vader René den Hartog: "Het is letterlijk een ouderinitiatief dus alles moet je als ouder zelf regelen. Je hoort ook verhalen van mensen die er 10 jaar over doen. Vooral het vinden van een locatie was een issue. Daarnaast zijn er grote financiële kosten als het inrichten van een woonkamer en keuken. Het is heel inspannend maar er is geen andere oplossing. We willen een goede en veilige plek waar Brent zich happy voelt. Daar doe je het uiteindelijk voor."
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.