Terug

Volg Hart van Nederland

Organisatie herdenking Nieuwe-Tonge trekt zich terug na weigeren krans voor homo's

Organisatie herdenking Nieuwe-Tonge trekt zich terug na weigeren krans voor homo's

nieuws

21 mrt 2023, 14:16

De organisatie van de Dodenherdenking in Nieuwe-Tonge trekt zich terug na het weigeren van een bloemstuk voor homo's. Gemeente Goeree-Overflakkee neemt de organisatie na alle commotie over van de vereniging Ring van Oranje, melden ze op hun site.

Maandagavond ontstond er ophef rondom de herdenking op 4 mei. De organisator Ring van Oranje verbood de stichting Gay op Flakkee een bloemstuk te leggen op de begraafplaats met de reden dat het dorp er niet klaar voor is. Dit zorgde voor grote teleurstelling bij de stichting en voor commotie rondom de herdenking.

Nu voelt Ring van Oranje zich genoodzaakt om de organisatie van de herdenking neer te leggen vanwege de ophef. Ze betreuren de situatie en bieden hun excuses aan voor wie zich gekwetst voelt.

Krans voor iedereen

De gemeente laat in de verklaring weten het belangrijk te vinden stil te staan bij alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesoperaties. Met elkaar, niemand uitgezonderd of uitgesloten. Ze geven aan dat Gay op Flakkee is uitgenodigd om een krans te leggen. De komende weken vindt er overleg plaats over de herdenking met als uitgangspunt een waardige en respectvolle herdenking voor iedereen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Door op ‘aanmelden’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.