Terug

Volg Hart van Nederland

Opnieuw minderjarigen opgepakt na mishandeling van Paul in Pijnacker

nieuws

12 mei 2023, 14:33

Opnieuw zijn minderjarigen aangehouden voor een mishandeling in Pijnacker, meldt de politie. De twee jongens van 14 en 16 jaar oud zijn donderdag opgepakt in verband met een mishandeling op Koningsdag.

De 14-jarige uit Pijnacker en de 16-jarige uit Delfgauw worden verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een man op 27 april in het Emmapark. Het slachtoffer viel op de grond en werd, terwijl hij daar lag, geschopt en geslagen. Dat is te zien op videobeelden. De jongens werd door de politie thuis aangehouden. De politie zoekt getuigen van het incident.

Man met hond

De politie onderzoekt of er een verband is met een andere mishandeling in Pijnacker, die afgelopen maandag plaatsvond. Toen werd een oudere man geslagen en geschopt toen hij zijn hond uitliet aan de Nobellaan. Hij raakte lichtgewond.

Van dit incident verscheen een filmpje op internet. Volgens het 73-jarige slachtoffer zou de aanleiding zijn dat hij hen erop aansprak dat ze blikjes op straat gooiden. In deze zaak zijn vier minderjarigen aangehouden: jongens van 13, 14 en 15 jaar uit Pijnacker en een 15-jarige jongen uit Delft.

Veilig over straat

Over de mishandeling van de 73-jarige man uitte burgemeester Björn Lugthart afgelopen woensdag zijn verontwaardiging. "Dat jongeren mensen belagen, mishandelen en dit ook nog eens trots filmen, dat gaat er bij mij niet in. In Pijnacker-Nootdorp moet iedereen veilig over straat kunnen lopen", zei hij.

Details over het mogelijke verband tussen beide zaken kon de politie niet geven. De politie onderzoekt of er een verband is met een ander geval van mishandeling, eerder deze week.

In de onderstaande video is het incident te zien in Pijnacker van de man met de hond:

ANP / Hart van Nederland

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.