Terug

Volg Hart van Nederland

Ook Eneco gaat overstag en past datum van tariefsverhoging aan na kritiek ACM

Ook Eneco gaat overstag en past datum van tariefsverhoging aan na kritiek ACM

nieuws

29 sep 2022, 18:34

Klanten van Eneco hoeven toch niet vanaf komende zaterdag 1 oktober een hoger tarief te betalen. Het bedrijf doet dit naar aanleiding van de kritiek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) dat ze de regels overtraden door niet minstens dertig dagen van tevoren een tariefswijziging door te geven aan klanten.

Eneco houdt nog altijd vol dat ze volgens de wet- en regelgeving hebben gehandeld, maar zegt dat ze nu duidelijkheid willen verschaffen. Klanten die al zijn geïnformeerd over de aanstaande prijsverhoging hoeven die pas dertig dagen na dat bericht te verwachten. "Dus, als de klant op 25 september een bericht van ons heeft ontvangen met een nieuw tarief, dan gaat dat tarief vanaf 25 oktober in", schrijft het bedrijf.

Stroom van kritiek

Eerder op donderdag kondigde de ACM een onderzoek aan naar het handelen van de energiemaatschappijen die van plan waren zaterdag hun tarieven te verhogen. Essent en Vattenfall gaven eerder al aan dat ze de tariefsverhoging uitstellen.

Door de stijgende energieprijzen hebben steeds meer Nederlanders problemen om de eindjes aan elkaar te knopen, mensen zoals Toon Kolkman uit Enschede. Eerst had hij een maandbedrag van 222 euro maar zijn energieleverancier heeft zijn voorschotbedrag verhoogd naar ruim 1.500 euro.

Energierekening van Toon gaat van 220 naar 1500 euro: 'Zou niet weten hoe ik dit moet betalen'
1:56
Energierekening van Toon gaat van 220 naar 1500 euro: 'Zou niet weten hoe ik dit moet betalen'

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.