Terug

Volg Hart van Nederland

Onderzoek naar 'Meisje met de parel' van Johannes Vermeer

Onderzoek naar 'Meisje met de parel' van Johannes Vermeer

nieuws

26 feb 2018, 20:27

Het Mauritshuis in Den Haag is maandag gestart met 'Het Meisje in de schijnwerper', een diepgaand onderzoeksproject naar het schilderij 'Meisje met de parel', in 1665 geschilderd door de Nederlandse schilder Johannes Vermeer. Het beroemdste schilderij van het museum is voor het laatst onderzocht tijdens een restauratie in 1994. Nu, vijfentwintig jaar later, zijn de onderzoekstechnieken enorm ontwikkeld. Het Mauritshuis wil daarom het schilderij opnieuw onderzoeken, in de hoop meer te weten te komen over de manier waarop Vermeer het Meisje met de parel schilderde en welke materialen hij daarvoor gebruikte. Het onderzoek wordt uitgevoerd voor de ogen van het publiek in de Gouden Zaal van het Mauritshuis.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.