nieuws
4 mrt 2022, 10:07
Noodgedwongen samen blijven wonen met je ex-partner tot zelfs een jaar na de scheiding. De meeste van ons zouden er niet aan moeten denken. Toch blijkt het in de praktijk vaker te gebeuren dan je zou denken. Uit onderzoek onder 275 leden van de Nederlandse vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) blijkt echter dat dit in meer dan de helft van de gevallen voor komt.
Van de deelnemers aan het onderzoek vindt 79 procent de situatie rondom de woningproblematiek na een scheiding zorgelijk tot zeer zorgelijk. De problemen zouden de laatste vijf jaar alleen maar verder zijn toegenomen.
Mensen hebben moeite om een betaalbare woning te vinden in de overspannen woningmarkt. "Voor ouders die net gescheiden zijn, is de situatie nog nijpender. De financiële situatie is veranderd en een woning huren of kopen blijkt vaak te duur", zegt vFAS voorzitter Alexander Leuftink tegen het ANP.
Na een scheiding volgt vaak een emotionele periode waarin mensen tijd nodig hebben om te herstellen. "Dat wordt haast onmogelijk wanneer je nog onder één dak woont met je ex."
Door de coronacrisis kwamen veel mensen thuis te zitten, hierdoor liepen de spanning soms hoog op en werd het drukker bij de relatietherapeut. De bovenstaande reportage is eerder uitgezonden door Hart van Nederland.
Heb jij hier zelf ook mee te maken en wil je je verhaal met Hart van Nederland delen? Stuur de redactie een bericht via WhatsApp op 06 - 29 52 41 96 of bel 020 - 800 77 77.
Hart van Nederland / ANP
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.