Terug

Volg Hart van Nederland

Ondanks recordhoge inflatie shoppen we niet bij de 'goedkoopste' supermarkt van Nederland

Ondanks recordhoge inflatie shoppen we niet bij de 'goedkoopste' supermarkt van Nederland

nieuws

3 okt 2022, 11:42

Nederland kent veel supermarktketens. Allen hebben zij hun voor- en nadelen. Bij de een is het groente en fruit goedkoper en bij de ander scoor je A-merken voor een prikkie, maar in tijden van torenhoge energieprijzen, dure benzine en woningnood is het voor iedereen goed om op de kleintjes te letten. Welke supermarkt is het goedkoopst? En waar doet de gemiddelde Nederlander het liefst de boodschappen?

Het BNNVARA-programma Kassa deed een prijsonderzoek bij de zes landelijke supermarkten. Daarbij kwam Dirk als goedkoopste uit de bus. Maar die supermarkt staat niet op nummer één bij de consument.

Uit het Retail Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy blijkt namelijk dat als de consument gevraagd wordt de supermarkten te beoordelen op kwaliteit én assortiment, dat Dirk ineens op een vierde plek staat. Supermarkt Lidl staat bij die vraag op één, zoals iedere keer sinds de start van het onderzoek in 2015.

Kwaliteitsbeleving

Merkadviseur Hendrik Beerda ziet dat de supermarktbezoekers niet alleen maar naar het prijskaartje kijken. "Zelfs in deze tijden van extreme inflatie speelt de kwaliteitsbeleving nog steeds een belangrijke rol."

En de prijs/kwaliteitverhouding wordt bij Lidl dus het best beoordeeld door de consument. Aldi staat op twee, Jumbo complementeert de top drie. Dirk (vierde), Albert Heijn (vijfde) en PLUS (zesde) vallen buiten de 'prijzen'.

Zoals gezegd, puur kijkend naar het prijskaartje van de boodschappen die Kassa gedaan heeft, komt Dirk dus als beste uit de bus. Lidl staat tweede en ook hier is plek drie gereserveerd voor Jumbo. Albert Heijn staat vierde, Plus vijfde en Aldi is - volgens het onderzoek - de duurste landelijke supermarkt van Nederland.

Steeds meer mensen in Nederland hebben geen geld voor boodschappen. Zij moeten aankloppen bij een van de Voedselbanken in Nederland. Een van hen is Grietje uit Amstelveen, ze zat in de schuldhulpverlening en moest elk dubbeltje omdraaien. Twee jaar geleden had ze zichzelf uit de armoede gevochten en kon ze eindelijk afscheid nemen van de voedselbank. Maar door de stijgende prijzen is ze weer terug bij af.

Zie hieronder haar verhaal:

#CrisisvanNL | Grietje had zichzelf net uit armoede gevochten, maar moet weer naar voedselbank
5:05
#CrisisvanNL | Grietje had zichzelf net uit armoede gevochten, maar moet weer naar voedselbank

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.