nieuws
16 apr 2017, 22:22
Oma Rie heeft geen kinderen en zag wat aanloop van jongeren wel zitten. Daarom meldde de 90-jarige zich bij stichting Omalief. Deze stichting brengt allochtone jongeren in contact met ouderen. Een mooie vriendschap was geboren. En speciaal met Pasen krijgt ze een bijzonder multiculti ontbijt. Mustafa Kus is initiatiefnemer van de stichting. Hij ziet de relatie tussen autochtonen en allochtonen verharden. Vier jaar geleden bedenkt hij daarom Omalief. “Ik wilde een tegengeluid laten horen. Vanuit die gedachte ben ik begonnen. Ik wilde behulpzaamheid creëren, en omarming.” Sindsdien zijn er zo’n vijftig vrijwilligers actief in Leiden en omgeving. Allemaal allochtone jongeren en asielzoekers die bezoekjes afleggen bij ouderen. “Er haken natuurlijk ook wel jongeren af. Maar soms ontstaan ook bijzondere banden”, vertelt Mustafa. “Zo was er een oudere dame die het niet meer zag zitten. Ze wilde niet meer. Door onze inmenging gaat het nu weer beter met haar.” De inzet van de in Turkije geboren Nederlander is niet onopgemerkt gebleven. In 2015 ontvangt de stichting de Compassieprijs, bedoelt voor personen die zich inzetten voor verbinding. “En een tijdje terug waren we zelfs te zien op de Japanse televie! Dat voelt als een erkenning.”
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.