Volg Hart van Nederland
NVWA en Aldi waarschuwen voor geroosterde amandelen met 'te hoog gehalte natuurlijke gifstof'

NVWA en Aldi waarschuwen voor geroosterde amandelen met 'te hoog gehalte natuurlijke gifstof'

nieuws

1 sep 2020, 10:15

Link gekopieerd

Aldi waarschuwt klanten voor geroosterde amandelen waarin een te hoog gehalte aflatoxine zit. Als iemand te veel van die stof binnenkrijgt, kan dat schadelijk zijn voor de gezondheid. Volgens de supermarktketen en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat het om geroosterde amandelen, gezouten 200 gram met maart 2021 (03-2021) als uiterste houdbaarheidsdatum. Wie het product in huis heeft, krijgt het advies het niet te eten maar terug te brengen naar de winkel. Mensen kunnen het aankoopbedrag terugkrijgen. https://twitter.com/\_NVWA/status/1300693277692354560

Natuurlijke gifstof

Aflatoxine is volgens het Voedingscentrum een natuurlijke gifstof, gemaakt door schimmels, die voorkomt in onder meer noten, granen, peulvruchten, kruiden en gedroogd fruit. Ook in producten die hiervan gemaakt zijn, zoals pindakaas, brood of bier, zit de stof. ANP

Ontvang onze nieuwsbrief

Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren. Je kunt je op ieder moment afmelden. Zie voor meer informatie de privacyverklaring.

© 2025 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.