Terug

Volg Hart van Nederland

NVWA en Aldi waarschuwen voor geroosterde amandelen met 'te hoog gehalte natuurlijke gifstof'

NVWA en Aldi waarschuwen voor geroosterde amandelen met 'te hoog gehalte natuurlijke gifstof'

nieuws

1 sep 2020, 10:15

Aldi waarschuwt klanten voor geroosterde amandelen waarin een te hoog gehalte aflatoxine zit. Als iemand te veel van die stof binnenkrijgt, kan dat schadelijk zijn voor de gezondheid. Volgens de supermarktketen en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat het om geroosterde amandelen, gezouten 200 gram met maart 2021 (03-2021) als uiterste houdbaarheidsdatum. Wie het product in huis heeft, krijgt het advies het niet te eten maar terug te brengen naar de winkel. Mensen kunnen het aankoopbedrag terugkrijgen. https://twitter.com/\_NVWA/status/1300693277692354560

Natuurlijke gifstof

Aflatoxine is volgens het Voedingscentrum een natuurlijke gifstof, gemaakt door schimmels, die voorkomt in onder meer noten, granen, peulvruchten, kruiden en gedroogd fruit. Ook in producten die hiervan gemaakt zijn, zoals pindakaas, brood of bier, zit de stof. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.